Samenwerkend aan de slag
“Wat bedoel je met ‘gedrag’?” vraagt het kind terwijl het op één been staat en ondertussen met de hand en twee vingers als lepel de gehele jampot netjes opmaakt.
We gaan niet oplossen, maar openvouwen. Niet fixen, maar verstaan. Samen zoeken we naar het moment waar de schoen wringt, zonder dat we meteen nieuwe kopen. We hergebruiken wat er al is, zelfs die kromme lepel of je moeizame ochtendhumeur.
Misschien is het gewoon een steentje. Of een vergeten sok. Of je eigen stem die nog even moet landen. Het kind praat. Jij luistert. We gaan aan de slag.
Kies hieronder een cursus of traject waarmee je op jouw manier naar samenwerken met het kind kunt geraken.

Advies en begeleidingstrajecten
Ouder-zijn
Leer hoe je duidelijke grenzen stelt zonder te straffen of te schreeuwen. Je ontdekt hoe je vanuit rust én respect leiding geeft
Beginnende of pedagogische opfrissing leerkrachten
Leer hoe je duidelijke grenzen stelt zonder te straffen of te schreeuwen maar door te gaan samenwerken met kinderen. En dan mag je gerust wat gaan verwachten van kind en jezelf.
Je ontdekt hoe je vanuit rust én respect leiding geeft
Bijzondere gezinsgebeurtenissen
Een scheiding, overlijden of ziekte.
Hoe doe je dat met een kind erbij?
Geruststellende inzichten en tegelijkertijd ook signalen lezen, ookal lijk je daar helemaal geen ruimte voor te hebben.
Hoe dan?!
Jongeren
Ik begrijp er helemaal niks meer van, altijd ruzie met mijn ouders. Ze weten gewoonweg niet waar ik (mee bezig) ben, en ik weet niet meer hoe ik ze dat kan gaan uitleggen of vertellen. Ook begrijpen ze niet wat ik wanneer nodig heb.
Samenwerkend in-de-zandbak leiderschap
Samenwerken zit van jongsaf aan in ons, en hoe haal je dit weer op? En hoe sluit dat tegenwoordig aan?
Hoe kan ik als leidinggevende betekenis geven beginnende bij de belanghebbende, het kind?
Lezingen/interactieve gesprekken
Zoals een rechter mèt recht en een schilder mèt verf, zo voed je op (en onderwijs) je mèt het kind als belanghebbende. De rechten en plichten van kort-klein oké ouder-zijn vervat in praktische vooruitkijkende verhalen waarin kinderen kinderen en jongeren jongeren.
Ofwel: "Voetbal is simpel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is" J. Cruijff (familie-man)